miss zathe

HVORDAN FÅ ET SUNT OG STERKT HÅR

  • 06.07.2017, 20:45


 

Heisann!

Idag tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om hvordan man får et sunt og sterkt hår, da jeg vet at det er mange der ute som ikke vet hvordan man skal behandle håret sitt for å oppnå et bra resultat.

 

 Hårkur - Noe av det viktigste du kan gjøre for håret ditt er å kure det! Få hjelp av din frisør til å finne den rette kuren for deg. Og kur det minst 1-2 ganger i uken for best resultat. 

♥ Masser hodebunn - Prøv å gjør dette 5-10 minutter hver dag. Massasje stimulerer blodsirkulasjonen og dermed vil håret få mere næring.

♥ Sov med flette - For deg med langt hår, sov med flette så unngår du at alle hårstråene ligger å gnisser mot hodeputa når du rører på deg. Dette fører til stor slitasje for håret over tid. 

♥ Unngå farging og bleking av håret - Farging og spessielt bleking sliter veldig mye på håret. Ler deg og like din naturlige hårfarge :)

♥ Biotin - Stimulerer den naturlige veksten av hår. Biotin fungerer ved å produsere keratin. Keratin er et protein som finnes i hår. Med sin økning i kroppen, vil håret vokse fortere og bli tykkere og sterkere.

♥ Unngå bruk av rettetang - Varme skader håret, så det sier seg selv at en rettetang skader håret. Jeg ser det er mange rettetenger som man kan skrue helt opp til 230ºC. Du kan jo tenke den den belastningen det påfører håret, båre se for deg å kjøre på med 230ºC på huden! Auu! Om du likevel skal bruke rettetang og vil spare håret for unødig slitasje, husk å bruk en god varmebeskyttende krem eller spray. 

♥ Kokosolje - Kokosolje kan man bruke til det meste, også i hår. Kokosolje trekker inn i håret og forebygger flisete tupper. Den gir også næring til håret og gjør håret mykt og glansfullt.

♥ Klor og saltvann - Skader håret og tørker det ut. 

♥ Bruk en skånsom børste - Naturbørster er litt dyrere en vanlige børster, men de skader håret mindre.

♥ Hårstrikk - Hårstrikk er en av synderne til slitt og skadet hår. Om du bruker hårstrikk vil jeg anbefale å bruke disse spiral hårstrikkene. De er mye mer skånsomme for håret en andre vanlige hårstrikk. Og unngå i hvertfall hårstrikk med metallfester. 

♥ Ikke vask håret hver dag - Når du vasker håret, og bruker shampo kvitter du deg med de naturlige oljene som håret og hodebunnen har og trenger. Prøv å ikke vask håret mer enn hver 3 dag. 

♥ Husk balsam! - Balsam er utrolig viktig for håret! Den gir håret næring og fuktighet og lukker skjellaget. Den legger også igjen en tynn beskyttende hinne utenpå hårstråene.

♥ Vått hår - Vær ekstra forsiktig med håret når det er vått, da er det nemlig mere utsatt for skader.

♥ Når du tørker håret etter vask - Ikke dra vannet ut av håret, med klem det forsiktig ut med et håndkle. 

♥  Renhold - Vask børster, rettetenger, hårstrikk, krølltenger osv. På disse vil det over tid sette seg bakterier på, som håret ikke er spesielt glad i.

♥  Vitaminer - A, B1 og E er vitaminer håret sekkert stor pris på. Sørg for å få i deg nok av disse.

 

 

Håper noen av disse tipsene var nyttig ♡ 

 

 

#hår #hårpleie #biotin #kokosolje #hårkur 

 

 

Ingrid Horntvedt

10.07.2017 kl. 19:22
Så mange fine tips! :)

misszathe

15.07.2017 kl. 12:03
Ingrid Horntvedt: Tusen takk! :) Kom bare med tips dere også! :D

Torunn

10.07.2017 kl. 19:34
Heldige er de, de som har sterkt hår fra naturens side!

Ha en fin mandagskveld videre :)

misszathe

15.07.2017 kl. 12:03
Torunn: Ja, jeg hadde også veldig langt og sterkt hår, før jeg begynte å farge og bleke det tusn ganger da jeg gikk på ungdomsskolen..

Takktakk, du også, ha en fin helg :)
misszathe

Hei! Jeg her Toril Bergheim og er 21 år. Jeg er utdannet PT gjennom Active Education i Oslo. Men selv bruker jeg heller navnet styrkecoach i stedet for PT, da det er styrketrening som er min greie. Jeg har en stor lidenskap for det her med kropp, trening og kosthold, og hvordan det hele henger sammen. Ønsker du og få et innblikk i livet mitt og hva jeg driver med, er du hjertelig velkommen til og lese bloggen min! :)

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits