miss zathe

Å KOMME SEG UT AV EN DEPRESJON

  • 08.07.2017, 23:03


 

Heisann! 


 

Jeg vet det er veldig mange som som sliter med negative tanker og depresjon. Jeg har selv slitt med det for noen år tilbake, og jeg vet hvor vanskelig det kan være å komme seg ut av det. Dagene den gang var tunge og helt likegyldige. Jeg slet med dette i hele 2 år og det eneste jeg ville den gang var å sove bort dagene. Bare få de til å forsvinne. Jeg ville ikke være tilstede lengre. Det er synd å tenke på at jeg har kastet bort 2 hele år av livet mitt på den måten. Derfor tenkte jeg at jeg skulle skrive er innlegg basert på mine egne erfaringer, som jeg håper kan hjelpe andre som nå sitter i samme situasjon som jeg selv gjorde den gang. 

 

Når man er deprimert kan man ofte føle seg alene, men først og fremst vil jeg fortelle det at, du er slett ikke alene! Det er mange, mange, mange som sitter med akkurat de samme plagene her å nå, og selv om det føles umulig, er det fult mulig å komme seg ut av det! Å legge det fra seg! Og fortsette livet sitt og leve akkurat slik man ønsker. Gjøre det man vil. Tenke positiv. Være glad og ha det gøy!

 


Bildet er lånt fra google

 

 

Her skriver jeg om 5 punkter som har hjulpet meg å komme meg ut av det.

 

 

♡ Kom deg ut og gjør noe!

Kom deg ut å gjør noe! Det trenger ikke å være noe stort noe, men bare finn på noe. Hva som helst! Vær med venner og familie. Luft hunden. Dra på shopping. Dra på kino. Dra på treningssenteret. Sitt ute å nyt sola. Kjør deg en tur. Gå en tur i skogen. Spill fotball. Hva som helst! Det er veldig viktig å ikke bare bli sittende innendørs. Blir man det, kan man fort føle seg 10 ganger verre enn om man er ute å finner på noe. Man vil komme til å føle seg veldig ensom å forlatt etterhvert. Samtidig som man ser resten av verden bare glir forbi. Og man føler seg bare enda mere dritt. Så mitt første punkt, ha som mål å kom deg ut minst 1 gang hver dag! :)

 

♡ Vær sammen med folk som er bra for deg!

Velg de menneskene som er bra for deg! De som faktisk bryr seg! De som kan hjelpe deg med å komme videre her i livet! 1 god venn er bedre enn 10 falske. Er du sammen med feil type mennesker, vil du etterhvert legge merke til at de sakte men sikkert drar deg ned. Holder deg tilbake. Stå i veien for deg og dine mål. Ingenting godt kommer ut av det! Vær sammen med de som alltid har vert der for deg. De som hører og tror på deg. De som støtter deg uansett hva. Du vil merke stor forskjell fra den dagen du kvitter deg med "vennene" dine...


 

♡ Tenk 3 positive ting før du legger deg om kvelden

Dette høres kanskje litt merkelig ut.. Tenk 3 positive ting før jeg sovner? Ja, jeg vet, det høres litt merkelig ut at man skal tenke på de positive tingene akkurat der og da. Men om man ser litt dypere inn på saken, høres det ikke så merkelig ut likevel. Dere vet, når man har lagt seg om kvelden, og alt er helt stille rundt en og det eneste man kan høre er sine egne tanker som sniker seg frem. Er man da deprimert vil man som oftes tenke negative tanker, og trekke seg selv ned. Det er ofte om kvelden at disse tankene kommer. Det er da det er viktig at du prøver å snu dette og se ting på en lysere side. Det trenger ikke å være 3 store ting som har skjedd eller som du gleder deg til. Bare 3 ting som kanskje ikke var så ille. 3 ting som fikk det til å smile. 3 ting som fikk deg til å føle deg bra, om det så bare varte i sekunder. Bare noe så enkelt som en kopp med kaffe du syntes smakte godt. Eller at du skal treffe en venn i morgen. Helt enkle, hverdagslige ting som vi ofte tar forgitt.  

Det å tenke positivt kan hjelpe til med å snu negativiteten mye!

 


 

 

♡ Aktivitet

Aktivitet, aktivitet, aktivitet! Vær aktiv! Det kommer til å føles tungt å komme seg ut i aktivitet. Hjernen din vil prøve og for fortelle deg at kroppen ikke orker, at det blir for tungt for deg. At du ikke takler det. At det er bedre å sitte stille. Men STOPP! Si NEI! Dette klarer jeg! Du må presse deg selv, å ha den innstillingen at det er bra for deg, og at kropp og sinn vil elske å være i aktivitet når du først er i gang. Når du har kommet deg gjennom den første gangen, vil ikke neste gang føles like tung. Det vil bli lettere etterhvert, da kroppen opparbeider en vane som den etterhvert vil lengte etter. I stedet for at du sloss med deg selv om å komme deg i aktivitet, vil hjernen og kroppen spille på lag med deg, og ting vil føles mye lettere. Husk, her også, det trenger ikke være som en treningsøkt til en bodybuilder. Bare gå eller jogg deg en tur. Tren litt yoga eller styrke. Sykle eller spill fotball. Små steg, små økter, stor fremgang :)

 

♡ Ikke isoler deg!

Ikke isoler deg selv fra andre mennesker. Ikke la deg selv få føle at du ikke er verdt det å få være med andre. At du ikke fortjener å ha venner. Å unngå isolasjon og ensomhet er viktig for livskvaliteten. Om du er deprimert kan det ofte føles som du ikke har noe å leve for, noe som resulterer i isolasjon fra andre mennesker. Prøv å bryt denne isolasjonen, om du ikke har havnet der enda, ikke la deg selv få havne dit heller. Ensomhet og sosial isolasjon er farligere en man tror. 

Treff venner, vær sammen med familien din. Ikke la deg selv få tro at du har det bedre for deg selv. 

Om du er en av dem som kjenner noen som er deprimert og som isolerer seg fra andre, hjelp dem med og komme seg ut og bryte denne isolasjonen. Vi er avhengige av sosial kontakt og noen som bryr seg.   

 

 

Nå ble dette kanskje et veldig langt innlegg. Mer som en artikkel kanskje? Til dere som fortsatt leser, tusen takk, og håper det var til hjelp for dere som kanskje sliter med dette. Jeg vet ikke hvordan andre som er eller har vert deprimert tenker eller har det. Men dette var i allefall litt av det som jeg slet med og som var hjelpfulle midler for meg. Jeg har heller INGEN anelse om dette ble et bra innlegg. Å om det i det heletatt var nyttig. Kommenter gjerne, så vet jeg til neste gang om det er noe vits i å skrive disse laaange artikkel-lignende innleggene mine... :) 

 

 

God helg ♡

 

 

#depresjon #deprimert #isolasjon #positiv #tips

 

Mona Iren

08.07.2017 kl. 23:45
Flott innlegg. Jeg sliter også med depresjon innimellom. Og det er veldig viktige punker du kommer med. Det er ikke lett å følge de da man sliter som værst. Men det er veldig viktig som du skriver, at man ihvertfall PRØVER eller tvinger seg til og gjennom noe av dette :)

misszathe

09.07.2017 kl. 14:08
Mona Iren: Hei Mona! Så hyggelig at du likte innlegget! :) Å ja, du har helt rett i det du sier, det er ikke alltid like lett å gjøre disse tingene når man er veldig langt nede. Det er heller ikke alltid like lett å vite hva man selv kan gjøre for å få det bedre. Det tok meg 2 år å få gjennomført disse tingene og komme meg på beina igjen. Jeg viste heller ikke så mye om hva som hjalp og hva som ikke hjalp.

Jeg er heldigvis helt ferdig med dette selv, og jeg kan nå snakke om dette av egne erfaringer og videreføre noen av de tingene som hjalp meg og håpe at det også kan hjelpe dere :)

Ha en riktig god helg, og lykke til videre! ?
misszathe

Hei! Jeg her Toril Bergheim og er 21 år. Jeg er utdannet PT gjennom Active Education i Oslo. Men selv bruker jeg heller navnet styrkecoach i stedet for PT, da det er styrketrening som er min greie. Jeg har en stor lidenskap for det her med kropp, trening og kosthold, og hvordan det hele henger sammen. Ønsker du og få et innblikk i livet mitt og hva jeg driver med, er du hjertelig velkommen til og lese bloggen min! :)

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits