miss zathe

DETTE ER IKKE GREIT - LA "ULVEN" LEVE

  • 17.07.2017, 15:34


 

I går ble jeg nedrent av kommentarer, meldinger, hat og trusler, angående gårsdagens innlegg, der jeg delte bilder av ulvehunden vår. Det var ikke bildene som fikk folk til å reagere. Men ordbruket mitt. Eller for å være konkret, det ene ordet jeg brukte. Ordet ULV.   

Jeg har jo fått med meg en del av alt dette ulveoppstyret som er i Norge. Stadig vekk ser jeg store overskrifter og bilder av ulv, bare jeg går forbi aviser som står i butikken. "Ulv skutt, ulv angrep, ulv sett" osv... For å være ærlig så skjønner jeg ikke greia, da jeg har en stor lidenskap for disse dyrene. Og jeg syns de fortjener fred snart. Men dessverre tenker ikke alle sånn... Det finnes alltid noen hatere. Uansett hvilket tema det er snakk om. Og det som er veldig synd, er at de klarer å oppnå noe, når så utrolig mange frykter haterne. Jeg er FOR og STOPPE dette. Spesielt når det begynner og gå utover hundene våre...

 

Små barn møter "ulven"

Jeg har møtt flere familier med små barn etter vi fikk Lumimyrsky. De er som regel veldig nysgjerrige på ulvehunden. De har blant annet lurt på hva han er for noe, og om ungene deres får hilse på han. Selv etter jeg forteller dem hva han er, vil de gjerne la barna sine få hilse på han. Det kaller jeg mot! Ikke fordi at de ikke er redde for "ulven". Men at de faktisk lar barna sine i så tidlig alder, få oppleve dette flotte dyret og se sannheten bak det. Det at de lar barna sine få se det fine i disse fantastiske skapningene. Det er modig gjort det! Med tanke på hvor mye hat dette utseende fører med seg...

 


 

Men over til det som faktisk skjedde i går...

Det å dele bloggen min på en facebookside for hat mot ulver, det syns jeg er å gå litt vell langt. Jeg har ikke gjort noe ulovlig. Jeg har ikke en vill ulv i fangenskap. Jeg har et uskyldig familiemedlem som aldri har gjort deg noen form for skade! Jeg har en saarloos wolfdog som min bestevenn. Akkurat sånn som du har en bror, eller søster, så har jeg denne som mitt familiemedlem.

Jeg skjønner dessverre ikke hva som foregår i hode på dere ulvehatere. Jeg ble nedrent av meldinger på facebook i går etter at flere merket at noen hadde delt bloggen min for ulvehat. Meldinger om at jeg måtte passe meg, være diskré, skjule ordet ulv, slutte og blogge, gjemme meg og at jeg ødela for alle andre med denne rasen. Jeg fikk også fortalt flere uhyggelige historier om at dere ulvehatere hadde drept flere hunder med forgiftet kjøtt som dere hadde kastet i hundegårder til folk. Om disse historiene er ekte, noe jeg ikke vet, men som flere påstår. Om de er ekte, må det foregå noe helt jævlig sykt inni hode deres!

Jeg kan forstå hvorfor jeg ble nedrent av alle disse meldingene i går. Det virker som om folk er livredde. Det er jo forståelig det, om det finnes så syke mennesker ute på frifot. Men jeg velger å ikke være redd. Ikke gjemme meg. Ikke skjule hva dyret vi har faktisk er for noe. Han er en lovlig hund, akkurat som alle andres hunder. Her er det snakk om et stakkars lite ord (ulv) og et utseende som skaper frykt og hat. 

 

Så til dere syke ulvehatere der ute, som mener det er greit å jakte og drepe hundene våre. Tenk deg om det hadde vært vi som hadde jaktet på noen du er glad i? På ditt familiemedlem? På din venn eller ditt kjæledyr? Jeg velger og tro at også dere har noen dere er glade i, så tenk dere om neste gang dere prøver på noe slikt. For flere av oss har hunden faktisk en like stor plass i hjertet vårt som andre tobeinte familiemedlemmer. Vi elsker dem av hele vårt hjerte og behandler dem som en av oss. 

 


 

Saarloos wolfdog - En hund til oss, fra ulvene  

Og til dere som er redde. Til dere som mener jeg gjør rasen ulovlig fordi jeg bruker ordet ulv. Saarloos er og vil forbli lovlig til tross for et lite uskyldig ord som mange ser ut til å frykte. Det er ikke slik at hunderaser blir ulovlig av språkbruk. Om noe blir eller er ulovlig så ligger det en grunn bak det. Et lite ord er ikke nok for å få den stemplet som ulovlig. Derimot om rasen viser seg og være farlig, angripe og drepe, da snakker vi kanskje om forbud mot rasen. Men på grunn av saarloos bakgrunn med ulveblod i seg, mangler den viljen til og angripe. Den skyr heller konflikter fremfor å kjempe, takket være sin innblanding av ulv som skjedde for mange år siden, da rasen bli skapt.

Det er heller ingen vits i og legge skjul på at saarloos har ulveblod i seg. Mest sannsynlig er det veldig lite igjen av ulven i flere av individene, etter flere år med avl av ulike oppdrettere. Men helt borte er den nok ikke. Den originale, om man kan kalle det det, saarloos wolfdog hadde 25% ulv i seg. Denne rasen er godkjent og lovlig, og de var fult klar over ulvekryssningen som foregikk for lenge siden, da de bestemte seg for at rasen skulle forbli lovlig.

Så at mange ber meg om og holde kjeft om ulven i rasen, og ligge lavt syns jeg er meget ufint og feigt gjort mot rasen. Det er slik den ble skapt og det er derfor vi er så heldige og få sitte her i dag med denne flotte hunderasen, Saarloos Wolfdog.

 

 

 

#saarloos #ulvehund #lovlig #ulv

Heidi

17.07.2017 kl. 18:10
kanskje på tide og passe på sine husdyr da. ulven er kommet for å bli. og den hører med i norsk natur.

Andrea

17.07.2017 kl. 18:26
Så nydelig!

Ramona

17.07.2017 kl. 19:39
Heia vennen❤️

Kjempe kjempe bra skrevet av deg.å nå håper jeg at folk slutter å angripe deg for åssen hund du har❤️👍🏻

Jeg støtter deg 100% å det skrev jeg også til deg i går❤️❤️

Gler meg til å møte Ulven din å de andre hundene dine❤️

Stor klem fra me

misszathe

17.07.2017 kl. 20:50
Ramona: Tusen takk for all støtten Ramona! :) Ja! :)

Aase

17.07.2017 kl. 20:46
Nydelig hund du har og det du skriver e flott skrevet.

Eg synes ulvene er flott og etter min mening bør de få leve.

Det samme bør alle villdyr få lov til! Dyrene trenger også mat, så istedet for å avlive dem

så bør bønder eller staten avse noen dyr som de kan sende til fjels slik at rovdyrene kan jakte der istedet for å komme lenger og lenger nedover så folk blir skadet eller skremt!

LA ULVEN LEVE <3

misszathe

17.07.2017 kl. 20:50
Aase: Tusen takk! :) Helt enig :)

berit burby

18.07.2017 kl. 12:01
fantastisk vakker hund. Synd at så mange oppfører seg så dårlig og den kommentaren om at vernere sverter motstandere fikk meg til å le. De trenger virkelig ingen hjelp. Fortsett å være glad i og beskytt hunden din, du. 💜

misszathe

18.07.2017 kl. 13:20
berit burby: Takk for det! :) Så hyggelig når andre skjønner poenget mitt :)

Siberian husky eier

18.07.2017 kl. 16:45
Støtter deg 100%. Er mange tullinger der ute som må bare si det de har på hjerte... Godt eller vondt.

Utrolig flott hund du har <3

Jeg er eier av en siberian husky (ikke ulven lodde i den men noen mener utseende er likt som ulven). Og da jeg har gått tur med hu, å møter på folk med små hunder, noe hunden min er veldig glad i (nei ikke å spise....), så får jeg stadig kommentarer da hun bil leke med de, at ulven min kunne spist opp små hundene dems til frokost.. Er lei av slikt, så noen ganger har jeg lyst til å si ja, at de får passe på den så jeg ikke slipper hu løs.

Men, bare holde hode over vannet å være et hakk høyere enn de 😊

misszathe

19.07.2017 kl. 22:43
Siberian husky eier: Tusen takk du! :)
misszathe

Hei! Jeg her Toril Bergheim og er 21 år. Jeg er utdannet PT gjennom Active Education i Oslo. Men selv bruker jeg heller navnet styrkecoach i stedet for PT, da det er styrketrening som er min greie. Jeg har en stor lidenskap for det her med kropp, trening og kosthold, og hvordan det hele henger sammen. Ønsker du og få et innblikk i livet mitt og hva jeg driver med, er du hjertelig velkommen til og lese bloggen min! :)

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits