miss zathe

KJÆRE FORELDRE! PASS PÅ UNGENE DERES!

  • 22.07.2017, 13:27


 

 

IKKE la barna deres gå bort til ukjente hunder. 

 

I går tilbrakte jeg, Eirin og hundene hele dagen på stranden. Ikke det at det er noe uvanlig men, hehe. Som sakt, så hadde vi med oss hundene. Stranden var merkelig nok full av folk i går, så vi måtte jo selvfølgelig sette hundene i bånd. Den ene hunden hadde vi med oss i vannet for og bade, mens de andre to var bundet fast i en tømmerstokk som lå øverst på stranden. Det gikk helt fint. De var rolige og trivdes med og få være med og sosialisere seg blant folk.


 

Men etter en stund da vi var på vei ned i vannet igjen. Etter en liten pause oppe ved de andre to hundene, hørte jeg huskyen bjæffe noe voldsomt. Jeg snudde meg brått, og så at en liten unge prøvde og hilse på han. Selvfølgelig har unger lyst til og hilse på hundene min. Jeg syns personlig at det er kjempeflott. Men til dere foreldre med små barn, vær så snill, pass på ungene deres. IKKE la de gå bort til ukjente hunder... Huskyen min er kjempesnill dagen lang, men han er veldig skeptisk til ukjente folk. Og når jeg selv ikke er til stede, kan det gå galt.

Om en hund står bundet, og føler seg truet, har den ingen vei og rømme. Husk det. Dette gjelder alle hunder. Man skal aldri gå bort og hilse på en hund som står bundet, uten tillatelse fra eier. Og i hvert fall ikke la barna deres gå og hilse, uten tillatelse. Små barn har ikke forståelse om hvordan hunden tenker. De klarer ikke og se at hunden er skeptisk, eller at den vil rømme, men ikke har mulighet. Men for all del, gjerne kom og spør om barna deres kan få hilse. Det setter både jeg og hundene stor pris på ♡

 

 

- dette var kun ment som en liten påminnelse generelt, det var ikke rettet direkte mot noen -

 

 

stavangerinmyheart

22.07.2017 kl. 13:38
Dette er så viktig. Plutselig skjer det noe, og hva da? Bra innlegg.

misszathe

22.07.2017 kl. 13:41
stavangerinmyheart: Tusen takk! :) Ja, det er det jeg også tenker... Han er bare snill. Men man vet jo aldri. Kanskje føler han seg truet av personen som hilser, og kan ikke rømme. Ikke det at jeg tror han føler seg truet av et lite barn, men...

Cato

22.07.2017 kl. 13:43
Viktig poeng du tar opp!

Og slik hundene føler det er det jo også for oss mennesker, man føler seg ikke mye tøff hvis man står trengt opp langs en vegg eller ett hjørne når det kommer ukjente mennesker direkte mot oss.

Folk som kommer mot både oss og hunder er svært sjelden en reell trussel, men man føler seg i alle fall en del tryggere dersom man har en rømningsvei :)

Så jeg er helt enig med deg, helt supert at barn (og voksne) vil klappe, men spør alltid først :)

Ei_heks

22.07.2017 kl. 15:48
Bra innlegg!

Og så vanskelig å få folk til å forstå. Så sent som i går var det ei lita frøken som var på tur med pappa som ville hilse på min vakre. Jeg sier at de må la henne lukte på dem først. Forklarer det med at hun må lukte for å hilse og vite at de er snille akkurat som de må spørre meg for å vite at hun liker å hilse. Jeg tenker at ingen barn bør lære seg at de skal komme inn på fremmede dyr bakfra. Både pappa og datter tok henne på ryggen. Om du ikke tør hilse ordentlig på hunden, la heller være. Og en pappa som vil at datteren skal vende seg til hunder, går foran med et godt eksempel.

byAnne

22.07.2017 kl. 17:51
Veldig bra at du tar opp dette :)

Mona Isabella Hendry

23.07.2017 kl. 00:51
For noen fine hunder du har. Helt nydelige! Ja er noe foreldre bør definitivt være mer obs på. Bra innlegg.

Hilde

23.07.2017 kl. 12:55
Jeg synes det Er veldig bra dette blir sakt. Jeg er så lei hunden skal følge alt hva mennesket forventer/forlanger. Hva med hundens komfor sone? Her må det være gjensidig respekt. Min lille kan nappe små barn. Vi er klar over dette... men når foreldre forventer at det er greit for henne at hun skal klemmes,holdes og koses.... vil du fremmede skal komme å klemme på deg? Og den eneste måten hun vet å si i fra.. er å nappe.. så når vi er på turer.. hytte eller hva der måtte være.. sier vi l fra. På er høflig måte.. hun er redd og skal beskytte. Jeg avliver inne min lille venn fordi foreldre slepper unga løs på eget ansvar. Vi er de sure naboene i nr 1 som sperrer for gjennomgang slik at uventede ting skjer. Vi orker ikke småtasser på trappa som ingen eier..mor satt på tlf og der fikk naboen ansvar for ungen.

Ha en fortsatt fornuftig sommer.

Hilde J

Hilde

23.07.2017 kl. 13:01
Jeg synes det Er veldig bra dette blir sakt. Jeg er så lei hunden skal følge alt hva mennesket forventer/forlanger. Hva med hundens komfor sone? Her må det være gjensidig respekt. Min lille kan nappe små barn. Vi er klar over dette...dette pga mishandling i tidlig alder.. men dette ser jeg ikke grunn til å måtte forklare for alle, men når foreldre forventer at det er greit for henne at hun skal klemmes,holdes og koses.... vil du fremmede skal komme å klemme på deg? Og den eneste måten hun vet å si i fra.. er å nappe.. så når vi er på turer.. hytte eller hva der måtte være.. sier vi l fra. På en høflig måte.. hun er redd og skal beskytte. Jeg avliver ikke min lille venn fordi foreldre slepper unga løs på eget ansvar. Vi er de sure naboene i nr 1 som sperrer for gjennomgang slik at uventede ting ikke skjer. Vi orker ikke småtasser på trappa som ingen eier..mor satt på tlf og der fikk naboen ansvar for ungen.

Ha en fortsatt fornuftig sommer.

Hilde J
misszathe

Hei! Jeg her Toril Bergheim og er 21 år. Jeg er utdannet PT gjennom Active Education i Oslo. Men selv bruker jeg heller navnet styrkecoach i stedet for PT, da det er styrketrening som er min greie. Jeg har en stor lidenskap for det her med kropp, trening og kosthold, og hvordan det hele henger sammen. Ønsker du og få et innblikk i livet mitt og hva jeg driver med, er du hjertelig velkommen til og lese bloggen min! :)

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits