miss zathe

ER DET IKKE GODKJENT OG HA EN SUNN KROPP?

  • 26.07.2017, 15:25


 

 

 

Jeg personlig gir blanke f... i om jeg har en normal og sunn fettprosent. Som nå til dags regnes som feit. Jeg har helt mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har blitt kalt feit av folk. Jeg bryr meg egentlig ikke i det hele tatt. Men når jeg må gå i gjennom en intens smerte hele dagen bare for og gå i normale klær, begynner jeg og tenke på hva som egentlig regnes som normalvekt. Jeg er 154cm høy og veier 60-65kg, pga en kraftig bygning, muskler og et tungt skjellet, samt et sunt fettlag, gjør at jeg derfor regnes som overvektig på BMI og sliter med og finne klær som passer.

 

Veldig ofte tenker jeg at jeg skulle ha fikset på både det ene og det andre med utseende mitt. Skal jeg ta en snarvei og operere? Skal jeg begynne og trene livet av meg og bare spise sunn mat, bare for og passe inn i dagens samfunn? Eller skal jeg bare pakke meg inn i store klær som ikke passer? Slik at jeg slipper smerten. Når jeg begynner og tenke over det, syns jeg det er så pussig. Hvorfor har det blitt sånn? Med tanke på dette kroppspresset vi har nå i dag, er det ikke lett og leve med en sunn normalvekt. Grunnen til at jeg kom på og skrive dette innlegget, er fordi jeg var på shopping her om dagen. Og jeg tror faktisk, jeg aldri har klaget så mye i hele mitt liv før, som det jeg gjorde den dagen...

For et par dager siden, var nemlig jeg i byen sammen med Eirin. Jeg var på utkikk etter bikini og shorts. Vi stakk innom veldig mange butikker, rett og slett fordi jeg ALDRI fant en shorts som passet min fasong! Jeg kjenner jeg tenker mer på dette kroppspresset når jeg handler klær, enn når jeg går halvnaken på stranden i bikini. Jeg har nemlig ikke en fasong der jeg er 2cm over hoft/midje og 100cm over rumpe og lår. Ok, dette var litt i det meste laget overdrevent. Men dette var kun for å få frem poenget om at, skal jeg finne en shorts som ikke strammer så mye at jeg mister pusten, må jeg fort opp i 2-3-4 størrelser større en det som egentlig passer meg. Og da passer den jo ikke lengre over rumpen og lårene.. Jeg ligner ikke en høy, utmagret modell, så jeg kjenner jeg blir veldig irritert når de bare lager sexy og behagelige klær med god passform til tynne mennesker. Hva med oss andre? Vi som har en normal fasong? Normal vekt? Skal vi gå med klær som er alt for store, bare for og få igjen den jævla knappen og glidelåsen på shortsen på et normalt vis? Skal vi sitte med pusteproblemer og se feitere ut enn det vi egentlig er, fordi det ikke lages klær med god passform til oss? Er det ikke godkjent og ha en sterk, sunn og normal kropp?

 

 

Dette er min kropp. Dette er en kropp som nå til dags regnes som overvektig. 


 

Er det rart at man blir så kroppsfiksert når man må gå i gjennom alt dette? At man til slutt hater kroppen sin? At man får lyst til å velge enkle utveier med høye priser, når man ikke en gang kan finne en eneste shorts som passer. Når man må gå og kjenne på denne intense smerten av alt for stramme klær, bare for at man ønsker noe som sitter fint over rumpa og lårene. Altså noe som egentlig passer, men ikke passer likevel fordi man har et fettlag rundt magen...

 

 

 

Thea Mariel

26.07.2017 kl. 20:56
jeg skjønner ikke hvilke antenner folk som kaller andre for feite (eller for tynn for den saks skyld) mangler? Det er jo helt absurd å si noe sånt ..
misszathe

Hei! Jeg her Toril Bergheim og er 21 år. Jeg er utdannet PT gjennom Active Education i Oslo. Men selv bruker jeg heller navnet styrkecoach i stedet for PT, da det er styrketrening som er min greie. Jeg har en stor lidenskap for det her med kropp, trening og kosthold, og hvordan det hele henger sammen. Ønsker du og få et innblikk i livet mitt og hva jeg driver med, er du hjertelig velkommen til og lese bloggen min! :)

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits