miss zathe

Tips! Hvordan ta bedre bilder ?

  • 09.07.2017, 18:09


 

Hei alle sammen!

 

I dag så tenkte jeg å skrive litt om hvordan man med enkle knep kan ta bedre bilder :) Jeg personlig er selvlært gjennom hundretusener av bilder jeg har tatt. Jeg har alltid brent for fotografering. Dette er ikke noen jeg har drevet med bare de siste årene, men så og si hele mitt liv. Jeg vet at som nybegynner kan det være vanskelig å oppnå det resultatet man ønsker å få ut av et bilde, så jeg tenkte å gi dere en liten pekepinne på hvordan man kan bli flinkere :)  

Alle bildene i innlegget er det jeg selv som har tatt, så håper dere respekterer copyright. Bortsett fra det siste bilde, som da er lånt fra google. Står under.

 

 

Bli kjent med kameraet ditt!

Lær det kameraet ditt og alle dets funksjoner. Sett kameraet ditt på manuell og prøv å lær deg hvordan de forskjellige funksjonene fungerer. Lær deg hva og hvordan blender, lukker og ISO funger, og hvordan de fungerer i forhold til hverandre. Du har også manuell fokus. Det kan være veldig nyttig å flytte fokuset dit du ønsker. For eksempel om du skal ta portrettbilder. Du ønsker vell at fokuser er på personen, og ikke i bakgrunnen? :)

Jeg går ikke inn på hva disse funksjonene er og hvordan du stiller de inn, i dette innlegg, da det blir VELDIG mye å skrive og litt vell detaljert innom temaet jeg skal ta for meg nå. Om dere ønsker det, så kan jeg skrive om disse funksjonene i et annet innlegg for seg selv? 

 

♡ Motivet og din egen stil

Finn ut hva hva slags bilder du liker å ta. Du kan selvfølgelig like å ta bilder av alt mulig. Men er det noe spesifikt du vil bli skikkelig flink til å ta bilder av, så må du ta mange bilder av akkurat det. Det nytter ikke å ta tusener av bilder av hunden din om du ønsker å bli flinkere til å ta bilder av landskap/solnedganger.  Misforstå meg rett, all fotograferinger gjør deg selvfølgelig til en flinkere fotograf! :) Det jeg mener er at du må trene på det du vil bli flink til. En fotballspiller bruker ikke tiden sin på å trene på håndball, han trener fotball for det er det han vil bli flink i.  

Når du har funnet ut hva du liker å ta bilder av, ta mange bilder av det og prøv deg frem. Men prøv å tenk på hvor du kutter bildet, Som oftes liker folk at hele motivet blir med på bildet, men du skal vite at du kan få mange interessante bilder ved å la vær å ta med hele motivet. Varier og prøv deg frem, finn din stil. Men prøv å få det til å gi mening. Tar du bilde av hode til en hest og halvparten av det ene øret ble kuttet, det sier seg selv at det blir ikke særlig pent. 


 

 Bakgrunn 

Når du tar bilder er det veldig viktig å tenkte på bakgrunnen. Et bilde med rotete og uforståelig bakgrunn er IKKE et bra bilde. Med mindre det er det du prøver å få fram på bildet, at det er meningen for selve bildet. Skal du ta et portrettbilde av venninna di og det ligger masse rot i bakgrunn vil det ikke bli like pent som om viss bakgrunnen var for eksempel et pent landskap, en hvit vegg eller himmel. Når bakgrunnen blir for rotete tar det også so regel vekk fokuset fra det du faktisk tar bilde av. Så prøv å ha det i bakhode neste gang du er ute og tar bilder :)  

♡ Slå av blitsen!

Naturlig lys er best. Ikke bruk blits med mindre du absolutt MÅ! Blits gjør bildet unaturlig og heller ikke veldig pent. Gå heller etter naturlig lys og ta bilder der i stedet. Om det likevel er veldig mørkt kan du bruke kameraets funksjoner for å få bilde lysere, i stedet for å bruke den enkle løsningen som blits og ende opp med et mindre bra resultat.

 

♡ Sol eller overskyet

Om det er sol eller om det er overskyet utgjør stor forskjell på hvordan bildet blir. Du vil som regel få de beste bildene når det er overskyet, da solen som oftes lyser opp motivet alt for mye. Sånn som jeg som har en helt hvit hund jeg tar bilder av, nesten helt umulig når sola skinner. Han blir alt for lys og han ender opp som en stor hvit, lys flekk på bildet, uten detaljer og struktur. Man kan jo selvfølgelig få mange bra bilder i sol også, det kommer helt an på hva man tar bilder av, hvor man tar bilder og her igjen, hvordan man stiller inn kameraet.

 

♡ Når på døgnet 

Når på døgnet du tar bilder vil avgjøre mye hvordan bildet blir. Et tips fra meg for å oppnå "magiske" bilder er å ta bilder i soloppgang/solnedgang.  Da er solen veldig svak og lav, og du vil oppnå et helt annerledes resultat en om solen hadde stått midt på himmelen. Solnedgangen har også ofte veldig mange fine forskjellige farger som kan gjøre bildene dine mer spennende. Er det sent på kvelden og det har begynt og bli skumring ute, og du ikke har et lyssterkt objektiv vil jeg garantere deg dårlig kvalitet. Fordi objektivet klarer ikke å slippe inn mere lys, og du vil sitte der med et kornete bilde. Så ønsker du å ta bilder i skumring, skaff deg et objektiv som er lyssterkt! Da vil det klare å takle dårlig lys bedre.

 

Etterbehandling av bilder 

Vil du gå dypere inn i fotoverdenen er etterbehandling gull verdt! Kanskje kan du fikse et bilde som du synest ble for lyst eller for mørk. Kanskje fikk du et bilde som ble utrolig bra, men fokuset ble dessverre ikke helt på topp? Eller at fargene ikke ble helt som du ønsket? Det er MASSE du kan gjøre med etterbehandling av bilder! Ikke bare det å fikse bilder, men også lage noe helt spesielt og eget. Jeg elsker etterbehandling, jeg kan godt sitte med Photoshop i 12 timer i strekk, og fortsatt ha det like gøy. Jeg vet også at det er mange som liker før bildene mine best, men det bryr jeg meg ikke noe om. Så lenge jeg har oppnådd det bildet jeg ønsker, er jeg fornøyd.

Før

Etter


 

Før

Etter
 

Disse to bildene har jeg redigert med både Lightroom og Photoshop. Jeg bruker å kombinere begge programmene da jeg synes det er best. Lightroom og Photoshop er også, etter min mening, de to beste redigeringsprogrammene du kan få. Så ønsker du å ta fotograferingen din til nøye høyder, vil jeg anbefale de to programmene :)


 

Kamera og objektiv 

Det kan hende du har tatt noen bilder, og bildene ble ikke helt slik du forestilte deg. Du begynner kanskje å tro at kameraet ditt er for dårlig og at du må skaffe deg et nytt. Før du gjør det vil jeg først anbefale deg å teste ut andre objektiver. Da det er som oftes objektivet som bestemmer hvordan bildene dine blir. Det finnes flere forskjellige objektiver til forskjellig bruksområder. Så, hva skal man velge?Bilde er lånt fra google
 

- Vil du ta portrettbilder er det kanskje best med objektivene som vi kaller et normal objektiv. Kanskje et 50mm objektiv? 

- Ønsker du detaljerte nærbilder av blomster, insekter osv vil makro objektivene være noe for deg.

- Eller ønsker du å ta bilder av fugler som sitter langt unna, høyt oppe i trær, da vil telezoom objektivene være best. 

 

Det finnes selvfølgelig flere kategorier av objektiv, men nevnte bare noen kjapt her og nå, for å gi dere et lite innblikk. Ønsker du å se nærmere på kameraer eller objektiver, og kanskje kjøpe et? Da vil jeg anbefale https://www.japanphoto.no/fotobutikk , de har et bredt utvalg av masse fotoutstyr :) 

 

 

 

Og mitt siste og beste tips, TA MANGE BILDER! ♡

Prøv deg frem, lek med kameraet ditt og test ut de forskjellige innstillingene! Ikke vær redd for å feile og domme deg ut! Det er i praksis du faktisk lærer...

 

 

Ja, da ble det et langt innlegg i dag og da. Til dere som fortsatt leser, tusen hjertelig takk! Jeg håper at dere kanskje fikk noen tips underveis og jeg ønsker dere lykke til videre innen fotografering. Er det fortsatt noe mer dere lurer på, er det bare å legge igjen en kommentar, så skal jeg prøve så godt jeg kan gi dere et bra svar tilbake  :) 

 

 

Ha en fin dag videre ♡

 

#foto #fotografering #bilder #kamera

 

 

 

 

 

 

 

 

Photoshoot med ulven!

  • 07.07.2017, 21:48


 

God kveld! ♡

 

I dag har jeg og Lumimyrsky gått oss en tur til stranden for å ta noen bilder som jeg tenkte jeg skulle vise dere :) Som noen av dere sikkert vet så er jeg hobbyfotograf, så jeg måtte jo selvfølgelig ut å ta noen bilder av han, nå som jeg endelig fikk tid.


 

Dette var Lumimyrsky's første tur til stranden. Alt gikk veldig fint, og han syntes det var veldig spennende og gøy å plaske rundt i vannet :)


 


 

 

Jeg bare elsker det pene ulveblikket hans! Han har et helt perfekt utseende etter min mening ♡

 

Er han ikke bare sååå søt? ♡


 

 

Håper dere likte bildene ♡

 

 

#saarloos #saarlooswolfdog #wolfdog #ulvehund #ulv 

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits