miss zathe

ER DET IKKE GODKJENT OG HA EN SUNN KROPP?

 • 26.07.2017, 15:25


 

 

 

Jeg personlig gir blanke f... i om jeg har en normal og sunn fettprosent. Som nå til dags regnes som feit. Jeg har helt mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har blitt kalt feit av folk. Jeg bryr meg egentlig ikke i det hele tatt. Men når jeg må gå i gjennom en intens smerte hele dagen bare for og gå i normale klær, begynner jeg og tenke på hva som egentlig regnes som normalvekt. Jeg er 154cm høy og veier 60-65kg, pga en kraftig bygning, muskler og et tungt skjellet, samt et sunt fettlag, gjør at jeg derfor regnes som overvektig på BMI og sliter med og finne klær som passer.

 

Veldig ofte tenker jeg at jeg skulle ha fikset på både det ene og det andre med utseende mitt. Skal jeg ta en snarvei og operere? Skal jeg begynne og trene livet av meg og bare spise sunn mat, bare for og passe inn i dagens samfunn? Eller skal jeg bare pakke meg inn i store klær som ikke passer? Slik at jeg slipper smerten. Når jeg begynner og tenke over det, syns jeg det er så pussig. Hvorfor har det blitt sånn? Med tanke på dette kroppspresset vi har nå i dag, er det ikke lett og leve med en sunn normalvekt. Grunnen til at jeg kom på og skrive dette innlegget, er fordi jeg var på shopping her om dagen. Og jeg tror faktisk, jeg aldri har klaget så mye i hele mitt liv før, som det jeg gjorde den dagen...

For et par dager siden, var nemlig jeg i byen sammen med Eirin. Jeg var på utkikk etter bikini og shorts. Vi stakk innom veldig mange butikker, rett og slett fordi jeg ALDRI fant en shorts som passet min fasong! Jeg kjenner jeg tenker mer på dette kroppspresset når jeg handler klær, enn når jeg går halvnaken på stranden i bikini. Jeg har nemlig ikke en fasong der jeg er 2cm over hoft/midje og 100cm over rumpe og lår. Ok, dette var litt i det meste laget overdrevent. Men dette var kun for å få frem poenget om at, skal jeg finne en shorts som ikke strammer så mye at jeg mister pusten, må jeg fort opp i 2-3-4 størrelser større en det som egentlig passer meg. Og da passer den jo ikke lengre over rumpen og lårene.. Jeg ligner ikke en høy, utmagret modell, så jeg kjenner jeg blir veldig irritert når de bare lager sexy og behagelige klær med god passform til tynne mennesker. Hva med oss andre? Vi som har en normal fasong? Normal vekt? Skal vi gå med klær som er alt for store, bare for og få igjen den jævla knappen og glidelåsen på shortsen på et normalt vis? Skal vi sitte med pusteproblemer og se feitere ut enn det vi egentlig er, fordi det ikke lages klær med god passform til oss? Er det ikke godkjent og ha en sterk, sunn og normal kropp?

 

 

Dette er min kropp. Dette er en kropp som nå til dags regnes som overvektig. 


 

Er det rart at man blir så kroppsfiksert når man må gå i gjennom alt dette? At man til slutt hater kroppen sin? At man får lyst til å velge enkle utveier med høye priser, når man ikke en gang kan finne en eneste shorts som passer. Når man må gå og kjenne på denne intense smerten av alt for stramme klær, bare for at man ønsker noe som sitter fint over rumpa og lårene. Altså noe som egentlig passer, men ikke passer likevel fordi man har et fettlag rundt magen...

 

 

 

10 TING DERE IKKE VISTE OM MEG

 • 23.07.2017, 12:00


 

 

1. Jeg klarer aldri og være stille. Jeg har rett og slett sykdommen, munndiare!

 

2. Jeg har aldri hatt en kjole. Ok, jeg hadde vell en kjole en gang i tiden, når jeg var 2 år og ikke bestemte selv, men...

 

3. Jeg eier ikke skamvett. Jeg gjør og sier akkurat det jeg føler for, uansett situasjon.

 

4. Jeg begynner og le i de mest upassende tider. Om noen er lei seg eller sint, eller om jeg selv er det, klarer jeg som oftes og begynne og le. Ikke det at jeg mangler medfølelse eller noe. Men jeg har sykt lett for og begynne og le når jeg helst ikke burde gjøre det..

 

5. Jeg glemmer nesten alltid og si takk. Gjelder det over pc eller telefon, ja da husker jeg det! Men kommer jeg i en situasjon der jeg helst skulle sakt takk når jeg møter noen, klarer jeg nesten alltid og glemme det. Men kommer på det hver gang etter personen har dratt.

 

6. Min største svakhet når det kommer til mat, er potetgull. Å gå forbi hyllene med potetgull i butikkene, kjenner jeg er et skikkelig strev.

 

7. Jeg ELSKER skrekkfilmer! 

 

8. Jeg takler ikke rot. Men har det nesten alltid rotete i rundt meg. 

 

9. Jeg har hatt dyr i 17 år. 

 

10. Jeg er avhengig av telefon for og sovne, når jeg sover alene. Er kjæresten min hjemme, blir ofte telefonen glemt igjen på stuen når jeg går og legger meg. Men sover jeg alene. Må bare ha den! Klarer ikke og legge meg ned for og sove uten og sjekke snap, facebook, instagram, blogg osv. 

 

KJÆRE FORELDRE! PASS PÅ UNGENE DERES!

 • 22.07.2017, 13:27


 

 

IKKE la barna deres gå bort til ukjente hunder. 

 

I går tilbrakte jeg, Eirin og hundene hele dagen på stranden. Ikke det at det er noe uvanlig men, hehe. Som sakt, så hadde vi med oss hundene. Stranden var merkelig nok full av folk i går, så vi måtte jo selvfølgelig sette hundene i bånd. Den ene hunden hadde vi med oss i vannet for og bade, mens de andre to var bundet fast i en tømmerstokk som lå øverst på stranden. Det gikk helt fint. De var rolige og trivdes med og få være med og sosialisere seg blant folk.


 

Men etter en stund da vi var på vei ned i vannet igjen. Etter en liten pause oppe ved de andre to hundene, hørte jeg huskyen bjæffe noe voldsomt. Jeg snudde meg brått, og så at en liten unge prøvde og hilse på han. Selvfølgelig har unger lyst til og hilse på hundene min. Jeg syns personlig at det er kjempeflott. Men til dere foreldre med små barn, vær så snill, pass på ungene deres. IKKE la de gå bort til ukjente hunder... Huskyen min er kjempesnill dagen lang, men han er veldig skeptisk til ukjente folk. Og når jeg selv ikke er til stede, kan det gå galt.

Om en hund står bundet, og føler seg truet, har den ingen vei og rømme. Husk det. Dette gjelder alle hunder. Man skal aldri gå bort og hilse på en hund som står bundet, uten tillatelse fra eier. Og i hvert fall ikke la barna deres gå og hilse, uten tillatelse. Små barn har ikke forståelse om hvordan hunden tenker. De klarer ikke og se at hunden er skeptisk, eller at den vil rømme, men ikke har mulighet. Men for all del, gjerne kom og spør om barna deres kan få hilse. Det setter både jeg og hundene stor pris på ♡

 

 

- dette var kun ment som en liten påminnelse generelt, det var ikke rettet direkte mot noen -

 

 

STRAND OG HUNDELIV

 • 20.07.2017, 22:12


 

- Bildedryss -

Et "lite" bildedryss fra dag nr 3 på stranden. Det har vært så flotte finværsdager nå i det siste, så ja, vi lagt fra oss alt vi har i armene og flyttet til stranden... :)
 

 

Håper dere likte bildene ♡
 

 

 

#schæfer #saarloos #husky #hund #strand #sommer 


 

LYKKELIGERE UTENFOR KOMFORTSONEN

 • 19.07.2017, 21:26


 

Jeg føler selv at jeg har kastet bort masse av den tiden jeg har hatt til gode på og være usikker og ikke ha troen på meg selv. Mye av menneskeheten handler om vaner og komfort. Vi gjør det vi er vant til. Det vi føler oss komfortable med. Jeg har alltid vært litt usikker på meg selv. Men nå etter jeg fikk et nytt liv sammen med min fantastiske mann, har usikkerheten stadig forsvunnet litt etter litt. Nå kjenner jeg ikke til denne usikkerheten lengre. Jeg tok et valg med og avslutte mine vaner og leve et liv utenfor denne sonen. I fjor på denne tiden, kunne det ikke falt meg inn og dratt av meg klærne og bade offentlig. Nettopp fordi jeg ikke har vert vant til det. Og ikke følt meg komfortabel med det. Jeg tok et oppgjør med meg selv om at jeg skal slutte og kaste bort mere av den tiden jeg har fått tildelt. Der jeg skal leve utenfor min komfortsone. Der jeg skal prøve og være ute så mye som mulig, og gjøre de tingene jeg faktisk har lyst til og gjøre.  

I kveld ble det en tur til stranden igjen. Det er så fint og dra dit. Man føler seg rett og slett lykkelig av og bare være der. Man får slått ihjel en del tid, på det man selv har lyst til. Samtidig får også hundene en trivelig stund. Med masse lek, bading og avslapping. Og hva er vell bedre enn to fluer i en smekk, samtidig som man har det gøy.

 

 

 

DU ER IKKE VELKOMMEN - DU HAR IKKE PENE NOK KLÆR

 • 19.07.2017, 16:16


Jeg er en jente som sitter med mange uhyggelige minner. Så jeg tenkte jeg kunne fortelle dere om en sjokkerende opplevelse som hendte meg for flere år tilbake. Vi skrur nå tiden tilbake til da jeg gikk på ungdomsskolen. Det var i juletider og alle var klare for det store juleballet. Selv så var jeg ikke den store juleball personen, men jeg tenkte likevel jeg skulle stikke innom for å treffe vennene mine og ha en hyggelig kveld sammen med de.

 Kvelden kom og jeg var fult opptatt med og gjøre meg klar for juleballet. Jeg tok meg en dusj. Sminket meg. Fikset håret og tok på meg den fineste genseren og den fineste buksa jeg kunne finne i kommoden min. Deretter ble jeg kjørt til skolen der ballet foregikk. Jeg hadde et bredt smil om munnen mens jeg småsprang mot skolen fra parkeringsplassen. Jeg gledet meg sånn til å treffe vennene mine. 

Da jeg kom inn hoveddøra til skolen var det fullt party. Musikk, dans og masse god mat. Jeg ble vell møtt av mange lærere og jeg traff etterhvert vennene mine. Vi slo selvfølgelig i gang litt småprat. Men det viste seg at kvelden skulle ta en brå vending. Det gikk ikke mange minuttene før rektor og to av hennes "hjelpere" kom brått gående mot oss. Jeg kunne se at noe var galt. Jeg tenkte med det første at det kanskje hadde skjedd noe alvorlig som de måtte informere oss om. Alle ble stille og snudde seg. Alle så at noe var galt.

Midt i mellom alle vennene mine, flere medelever og en hel haug med lærere stod jeg og fikk denne beskjeden. "Du er ikke velkommen hit i kveld. Du har ikke klær som er fine nok". Jeg tenkte først at dette måtte jo være en spøk. Alle var jo velkomne, og det var veldig mange andre som gikk i samme type klær som meg. Som ikke hadde kledd seg i kjole, skjørt eller dress. Men jeg ble vist til døren og måtte forlate stedet umiddelbart. Jeg fikk ikke engang tatt forvell med vennene mine...

Rektors ord plager meg ikke så veldig. Men det som faktisk forbauser meg og gjorde vondt den gang, er alle de andre voksne menneskene som var til stede og fikk med seg hendelsen og ikke gjorde noe med saken. De ga ikke fra seg så mye som et lite pip...

 

 

 

- People cry not because they're week

It's because they've been strong for too long -

 

 

 

 

Jeg er mot mobbing og utestengelse. Og jeg vet at det skjer ting som ikke skulle skjedd, på veldig mange andre skoler også. At det er mange som gruer seg til å stå opp om morgenen og komme seg av gårde på skolen, for de frykter at noe uhyggelig skal skje. De voksne har faktisk et ansvar om at slikt ikke skal skje. Uansett om det kommer fra andre elever, lærere eller rektor. De har et ansvar om og stoppe det og melde fra. Men det er dessverre mange som blir oversett... Jeg tror de fleste ikke er klar over hvor stor skade det faktisk kan gjøre, om det blir oversett...

 

 

Jeg har en rekke flere historier, om jeg begynner og regne antall, kommer jeg nok til ingen ende

 

 

 

 

#mobbing #utestengelse #skole #storytime

FØR DU DRO

 • 18.07.2017, 16:16


Før du dro - En fantastisk kveld - Lever i en drøm

 

 

Vi hadde det så fint sammen. Det begynner og bli en stund siden du dro. Men tanken på at jeg snart får deg tilbake, holder meg oppreist ♡

 

Hvem skulle tro at det fantes en så fantastisk mann der ute? En som deler mine drømmer og hjelper meg og gjøre dem til virkelighet. En som tar vare på alt som er mitt. En som alltid er der, selv om han ikke er til stede. Tusen takk for alt du er, du er det kjæreste jeg har ♡Dette er fra en fantastisk kveld sammen med mine kjære. Før typen min begynte og jobbe ute på båt. Noe jeg slettes ikke er vant med, hehe. Men overraskende nok, går det mye bedre enn jeg hadde forventet. Jeg trodde jeg bare skulle bli sittende hjemme uten noe og gjøre. Men, neida! Her er det fult opp dagen lang. Med hunder, katter, hester og fiskelivet i akvariet jeg prøver og holde i live. Også har jeg jo nå også bloggingen og alt som følger med der.

Så jeg vil si jeg er temmelig overrasket og imponert over meg selv! Jeg har alltid vert en person som har vært litt avhengig av å ha andre mennesker til stede. Vet ikke om det er rett og kalle det avhengig akkurat, men jeg har i alle fall foretrukket og være sammen med andre, enn det å være mye alene.
Men det hjelper også selvfølgelig på og bo på en så nydelig plass som dette. Helt utrolig! Det skaper en så rolig og behagelig stemning. Både for meg og for våre dyr. Slike kvelder som det her har vi mange av. Det er jeg veldig takknemlig for. Det føles som og leve i en drøm... 


Dette er livet jeg alltid har ønsket meg. Tusen takk til alle dere som har gjort det til virkelighet ♡


 

Love this life ♡

 

 

 

 

DETTE ER IKKE GREIT - LA "ULVEN" LEVE

 • 17.07.2017, 15:34


 

I går ble jeg nedrent av kommentarer, meldinger, hat og trusler, angående gårsdagens innlegg, der jeg delte bilder av ulvehunden vår. Det var ikke bildene som fikk folk til å reagere. Men ordbruket mitt. Eller for å være konkret, det ene ordet jeg brukte. Ordet ULV.   

Jeg har jo fått med meg en del av alt dette ulveoppstyret som er i Norge. Stadig vekk ser jeg store overskrifter og bilder av ulv, bare jeg går forbi aviser som står i butikken. "Ulv skutt, ulv angrep, ulv sett" osv... For å være ærlig så skjønner jeg ikke greia, da jeg har en stor lidenskap for disse dyrene. Og jeg syns de fortjener fred snart. Men dessverre tenker ikke alle sånn... Det finnes alltid noen hatere. Uansett hvilket tema det er snakk om. Og det som er veldig synd, er at de klarer å oppnå noe, når så utrolig mange frykter haterne. Jeg er FOR og STOPPE dette. Spesielt når det begynner og gå utover hundene våre...

 

Små barn møter "ulven"

Jeg har møtt flere familier med små barn etter vi fikk Lumimyrsky. De er som regel veldig nysgjerrige på ulvehunden. De har blant annet lurt på hva han er for noe, og om ungene deres får hilse på han. Selv etter jeg forteller dem hva han er, vil de gjerne la barna sine få hilse på han. Det kaller jeg mot! Ikke fordi at de ikke er redde for "ulven". Men at de faktisk lar barna sine i så tidlig alder, få oppleve dette flotte dyret og se sannheten bak det. Det at de lar barna sine få se det fine i disse fantastiske skapningene. Det er modig gjort det! Med tanke på hvor mye hat dette utseende fører med seg...

 


 

Men over til det som faktisk skjedde i går...

Det å dele bloggen min på en facebookside for hat mot ulver, det syns jeg er å gå litt vell langt. Jeg har ikke gjort noe ulovlig. Jeg har ikke en vill ulv i fangenskap. Jeg har et uskyldig familiemedlem som aldri har gjort deg noen form for skade! Jeg har en saarloos wolfdog som min bestevenn. Akkurat sånn som du har en bror, eller søster, så har jeg denne som mitt familiemedlem.

Jeg skjønner dessverre ikke hva som foregår i hode på dere ulvehatere. Jeg ble nedrent av meldinger på facebook i går etter at flere merket at noen hadde delt bloggen min for ulvehat. Meldinger om at jeg måtte passe meg, være diskré, skjule ordet ulv, slutte og blogge, gjemme meg og at jeg ødela for alle andre med denne rasen. Jeg fikk også fortalt flere uhyggelige historier om at dere ulvehatere hadde drept flere hunder med forgiftet kjøtt som dere hadde kastet i hundegårder til folk. Om disse historiene er ekte, noe jeg ikke vet, men som flere påstår. Om de er ekte, må det foregå noe helt jævlig sykt inni hode deres!

Jeg kan forstå hvorfor jeg ble nedrent av alle disse meldingene i går. Det virker som om folk er livredde. Det er jo forståelig det, om det finnes så syke mennesker ute på frifot. Men jeg velger å ikke være redd. Ikke gjemme meg. Ikke skjule hva dyret vi har faktisk er for noe. Han er en lovlig hund, akkurat som alle andres hunder. Her er det snakk om et stakkars lite ord (ulv) og et utseende som skaper frykt og hat. 

 

Så til dere syke ulvehatere der ute, som mener det er greit å jakte og drepe hundene våre. Tenk deg om det hadde vært vi som hadde jaktet på noen du er glad i? På ditt familiemedlem? På din venn eller ditt kjæledyr? Jeg velger og tro at også dere har noen dere er glade i, så tenk dere om neste gang dere prøver på noe slikt. For flere av oss har hunden faktisk en like stor plass i hjertet vårt som andre tobeinte familiemedlemmer. Vi elsker dem av hele vårt hjerte og behandler dem som en av oss. 

 


 

Saarloos wolfdog - En hund til oss, fra ulvene  

Og til dere som er redde. Til dere som mener jeg gjør rasen ulovlig fordi jeg bruker ordet ulv. Saarloos er og vil forbli lovlig til tross for et lite uskyldig ord som mange ser ut til å frykte. Det er ikke slik at hunderaser blir ulovlig av språkbruk. Om noe blir eller er ulovlig så ligger det en grunn bak det. Et lite ord er ikke nok for å få den stemplet som ulovlig. Derimot om rasen viser seg og være farlig, angripe og drepe, da snakker vi kanskje om forbud mot rasen. Men på grunn av saarloos bakgrunn med ulveblod i seg, mangler den viljen til og angripe. Den skyr heller konflikter fremfor å kjempe, takket være sin innblanding av ulv som skjedde for mange år siden, da rasen bli skapt.

Det er heller ingen vits i og legge skjul på at saarloos har ulveblod i seg. Mest sannsynlig er det veldig lite igjen av ulven i flere av individene, etter flere år med avl av ulike oppdrettere. Men helt borte er den nok ikke. Den originale, om man kan kalle det det, saarloos wolfdog hadde 25% ulv i seg. Denne rasen er godkjent og lovlig, og de var fult klar over ulvekryssningen som foregikk for lenge siden, da de bestemte seg for at rasen skulle forbli lovlig.

Så at mange ber meg om og holde kjeft om ulven i rasen, og ligge lavt syns jeg er meget ufint og feigt gjort mot rasen. Det er slik den ble skapt og det er derfor vi er så heldige og få sitte her i dag med denne flotte hunderasen, Saarloos Wolfdog.

 

 

 

#saarloos #ulvehund #lovlig #ulv

THE WOLF

 • 16.07.2017, 20:04


 

Et sjeldent syn i Norge denne Saarloos ulvehunden. Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg får tilbringe hele dagene mine sammen med en slik! Det er en så fantastisk skapning, som man lærer så utrolig mye av! Lumimyrsky er så rolig, snill og enkel å ha med å gjøre. Det finnes ikke noe vondt i han ♡I dag hadde vi enda en photoshoot mens vi var ute på tur. Har fått masse fine tilbakemeldinger på photoshoot innleggene mine! Så tenkte jeg skulle slå til med enda et slik innlegg ♡

 


 

 Ble bare en liter tur på oss i dag da. Begynte selvfølgelig å pøse ned, og jakken min hadde han spydd på... hehe :) Ble vist litt bilsyk i dag denne karen. Men vi fikk en trivelig tur for det, og masse fine bilder ♡

 

Jeg har virkelig forelsket meg i blikket hans! Det er så ulveaktig ♡ 

Fikk høre her om dagen at jeg ikke hadde peiling på denne rasen, siden jeg kalte han ulv her på bloggen. Altså, for det første så kan jeg kalle han akkurat hva jeg vil. Kan like gjerne kalle han bjørn. For det andre, han er jo ULV. En saarloos er en krysning av schæfer og ulv. Så det blir jo ikke noe mer rett eller feil om man kaller han ulv eller hund? Er det bare at andre er så pinglete? At de ikke tør å uttale rasen som ulv, pga andre folk og myndighetens reaksjoner hvis orden ulv brukes? Siden Norge har et STYGT forhold til ulv. Å ja, jeg sier STYGT! Når man skyter ulven uten grunn... 

 

Jeg uttaler han som ulv! For det er det jeg ser i han! Og det er det han er! ♡ Samtidig som han er hund. En finere skapning skal man lete lenge etter ♡ 

Blir kanskje litt mange bilder her nå, men slik er det bare når man elsker dyr og er hobbyfotograf ;) 

 

 

Ønsker dere flere slike innlegg der jeg deler en haug med bilder, let me know

Håper dere likte bildene  ♡

 

 

 

#saarloos #wolfdog #ulvehund #foto #hund

 

 

NORGES FINESTE STRAND!

 • 15.07.2017, 21:29


 

Hei alle sammen! ♡ 

 

 

Det å bo på en øy kan være veldig værhardt til tider, men når vi har sånne dager som det her, er det virkelig verdt det! Så fint som dette får man det bare ikke på fastland.. Å ja, jeg har bodd i over 20 år på fastland, så jeg merker virkelig forskjell!


Nå tenkte jeg å dele noen bilder med dere fra dagen i dag. For jeg og hundene har nemlig tilbrakt dagen på stranda! Vi var der i nesten hele 4 timer. Sååå utrolig digg!! Anbefaler dere virkelig å stikke innom denne stranda om dere skal til Smøla en gang på sommeren! Finere får man det ikke! :) Dette må seriøst være Norges fineste strand! I hvertfall etter min mening. Er dere ikke enig? :) 


 

Det har vert helt sinnsykt fint vær i dag! Og det var heller ikke kaldt i vannet, slik som det bruker å være, hehe :)


 

Lumimyrsky hadde sin første svømmetur i Norge i dag ♡Så koselig å ha med hunder på stranda :) Måtte dessverre bruke bånd i dag da, da det var flere som hadde samme tanken som meg om å dra til stranda i dag :) Men båndet stoppet ikke meg og Galaxy fra å ta oss mange svømmeturer sammen! ♡
 

Åsså ut i vannet igjen! Skal si ulven var ivrig på å bade! Det hadde jeg aldri trodd. Hver gang jeg og Galaxy var uti vannet, begynte ulven å bli urolig. Han ville så gjerne uti å bade selv :)

 

Ja, jeg gjorde mange feil i dag, med å sette fra meg tingene mine for nær hundene.. hehe..


 

Åsså bare litt fortsettelse av bildedryss, klarte ikke legge fra meg det kameraet.. Alt må jo med på bilde! ; ) Beklager foresten kvaliteten på noen av bildene, som ble tatt med mobil.. Det nytter ikke å ta bilder av seg selv med det kamerat jeg bruker..  

Alt gikk i hvertfall mye bedre enn forventet. Med tanke på og drasse med seg både kamera og 3 hunder, på en strand "full" av folk. Bra hundene våre er så utrolig snille og flinke ♡

 

 

Håper dere likte bildene ♡

 

 
 

TYKKERE OG FYLDIGERE HÅR MED PUKKA CASTOR OIL

 • 15.07.2017, 11:00


 

God morgen dere! 

 

I dag kom jeg plutselig på noe som jeg helt hadde glemt at jeg skulle dele med dere! 

For ikke lenge siden var jeg og kjæresten i byen, og plutselig kom jeg på at jeg måtte stikke innom Life for å handle denne Pukka Castor oljen som jeg hadde hørt så mye om.

 
Denne oljen skal hjelpe på å få tykkere og fyldigere hår, også øyenbryn og vipper. Men det som virkelig fikk meg interessert er at den skal vist få døde hårsekker tilbake til live igjen. Hvor kult er ikke det? En olje som vekker opp det døde...? Jeg har ikke fått testet den ut selv enda, men jeg har sett flere youtubere som sverger til at den faktisk fungerer. Jeg håper virkelig at den faktisk holder det den lover. Det hadde vert så kult. For hvem ønsker vell ikke fyldigere hår, øyenbryn og vipper? 

 

Dere kan kjøpe den på nett hos sunkost.no, link HER 

 

MØTE MED SPØKELSE

 • 10.07.2017, 19:00


Storytime 
 

Dette blir kanskje litt utenom det jeg vanligvis blogger om, men jeg har alltid hatt så lyst til å fortelle om denne historien! Jeg har bare ikke turt. Har vell vært litt redd for at folk skal tro at jeg er helt på jordet. Men nå klarer jeg ikke dy meg lengre, haha :D Jeg bare MÅ fortelle om en creepy opplevelse som skjedde der jeg bodde før!

 

Før jeg flyttet hit jeg bor nå, bodde jeg så å si langt uti granskauen i et gammelt trønderlån! Jeg, men også flere av vennene mine hadde alltid hatt en rar følelse angående det huset. Men en kveld skjedde det noe heeelt sykt!! 

En kveld det var en kompis på besøk skjedde det noe veldig merkelig! Det var veldig sent på kvelden og jeg gikk etterhvert og la meg. Ja jeg er den typen som kan finne på og bare gå og legge meg, selv om jeg har besøk, haha.

 

 

Inne på soverommet var det ikke noe vindu, så det var ganske mørkt. Men døra til gangen der lyset stod på, var på gløtt. Så helt mørkt vart det ikke. Jeg hadde sovet i kanskje sånn typ 10 min, før jeg plutselig våknet... Og det var da jeg så en stor skikkelse som stod ved sengen jeg sov i. Jeg var veldig trøtt og det var ikke noe særlig lyst, men jeg kunne helt klart se at det faktisk stod noen der. Jeg var trodde jo selvfølgelig det var kompisen min som stod der, selv om jeg ikke ante hvorfor han bare stod der og glante...

  

Jeg begynte jo selvfølgelig å spørre hvorfor han sto der. Men nei, ingen svar og få. Så jeg tenkte, jaja, samma fan, og snudde meg andre veien. Jeg prøvde å sove igjen, men kjente jeg egentlig ble litt irritert over at han stod der. Så jeg fortsatte jo å snakke og stille spørsmål. Men det var ingen som svarte. Etter en stund ble jeg forbanna, og snudde meg brått tilbake for å se om han fortsatt stod der. Og ja, det gjorde han. Stille som en statue.. Jeg begynte og bli ganske irritert, vende ansiktet ned i puta og begynte og kjefte. Jeg tenkte, han kan jo ikke stå der! Det må jo være lov å få sove i fred og ro! 

Like etter hørte jeg døra til stuen åpne seg, og kompisen min som snakket til hundene som ble med ut av stuen... Jeg vendte meg raskt tilbake mot skikkelsen som sakte men sikkert forsvant i et hjørne av rommet. Og ble borte... 

 

 

Whaaaat? 

Har noen av dere også opplevd merkelige ting? 
 

TRENINGSMOTIVASJON

 • 09.07.2017, 21:17


 

Heisann! ♡

 

Treningsmotivasjon kan komme å gå fra tid til annen. Har du lite motivasjon til å trene for tiden? Da kan du fortsette og lese her :)

 

Sett deg mål

Det å sette seg mål vil gjøre at man har større sjanse for å lykkes med treningen. Finn ut hva du vil jobbe mot og sett deg deretter et realistisk mål. Det kan også være lurt å sette opp små delmål på vei opp mot selve målet. Da blir det lettere å se fremgang og man vil dermed få bedre motivasjon til å fortsette.

 

Se på inspirasjonsbilder og videoer

Let litt rundt på nettet etter bilder, videoer, personer som motiverer deg. Da jeg trente styrke før så jeg alltid på Dani Reardon rett før jeg dro på trening. Det ga meg liksom det lille ekstra jeg trengte for å gi alt når jeg kom på treningssenteret. Ser på på bilder og videoer av dyktige personer, lærer du dessuten også veldig om trening og teknikker :)

 

Tren slik du liker

Finn ut hvilken type trening du liker! Trener du noe du ikke liker, vil det bli veldig vanskelig å holde motivasjonen oppe. Du kommer mest sannsynlig heller ikke til å oppnå noe særlig fremgang om du hater treningen din. Og det kommer til å bli et strev å bare komme seg på trening. Prøv heller å teste ut forskjellige typer trening, og finn ut hva som passer deg best. Det er mye å velge mellom, så ikke gi opp med en gang :)

 

Musikk

Musikk skal ha stor effekt på treningsmotivasjon. Og hører du på musikk som faktisk motiverer deg, er det større sjanse for at du kommer til å gi mere på trening og dermed trene hardere.

 

Før og etter bilder

Før du starter, ta før bilder! Så når du har trent noen måneder / år, ta nye bilder, så kan du faktisk se fremgang med egne øyne! Det er vell ikke noe som er mer motiverende enn å faktisk fremgangen på den måten? 

 

Tren sammen 

Tren sammen med en venninne eller en kompis. Det gjør treningen både morsommere, tryggere og mer kreativ. 


 

Spis sunt

Når du spiser sunt gir du kroppen din masse bra næring som den vil elske deg for. Spiser du sunt får du også mer energi til trening, og treningen vil få framgang. Det er viktig å passe på å få i seg nok proteiner når man trener, slik at musklene får bygget seg opp. Musklene trenger nemlig mer proteiner når du trener, i forhold til om du ikke trener. Du har sikkert hørt masse forskjellig om hvor mye protein kroppen trenger når man trener, men av egne erfaringer så er det bedre å spise for mye proteiner enn for lite. Hvor mye du trenger kommer litt an på hva, hvordan og hvor mye du trener.  Om du er usikker på hvor masse proteiner du trenger hver dag, kan du tenke 1,5 - 3 gram protein per kg kroppsvekt.
Lag deg en treningsplan

Har du en treningsplan er det mye lettere og komme seg på trening. Noterer du ned undervis også, er det mye lettere å se framgang. Og se hva som funker og ikke funker. Lag deg en plan og hold deg til den. Vet du ikke hvordan du setter opp en plan kan du høre på ditt nærmeste treningssenter om det er noen der som kan hjelpe deg, eller så kan du jo søke litt rundt på google? Eller så kan du jo spørre meg :)

Ja, jeg er faktisk PT / personlig trener / styrkecoach 

 

Nytt treningstøy

Nå er det ikke slik at man kan kjøpe seg nytt treningstøy for hver gang man skal trene. Men å kjøpe litt nytt til garderoben nå og da kan faktisk hjelpe på og holde motivasjonen oppe. Det er jo alltid gøy å dra på trening i nytt treningstøy. Så har motivasjonen satt en stopper for deg, dra innom en butikk hvor de selger treningstøy og kikk litt rundt om du finner noen klær som gjør at du får lyst til å dra på trening igjen.

 

 

Fikk du bedre motivasjon eller ny inspirasjon? ♡

 

 

 

 

#trening #treningsmotivasjon #motivasjon #kosthold

 

TIPS - HVORDAN TA BEDRE BILDER!

 • 09.07.2017, 18:09


 

Hei alle sammen!

 

I dag så tenkte jeg å skrive litt om hvordan man med enkle knep kan ta bedre bilder :) Jeg personlig er selvlært gjennom hundretusener av bilder jeg har tatt. Jeg har alltid brent for fotografering. Dette er ikke noen jeg har drevet med bare de siste årene, men så og si hele mitt liv. Jeg vet at som nybegynner kan det være vanskelig å oppnå det resultatet man ønsker å få ut av et bilde, så jeg tenkte å gi dere en liten pekepinne på hvordan man kan bli flinkere :)  

Alle bildene i innlegget er det jeg selv som har tatt, så håper dere respekterer copyright. Bortsett fra det siste bilde, som da er lånt fra google. Står under.

 

 

Bli kjent med kameraet ditt!

Lær det kameraet ditt og alle dets funksjoner. Sett kameraet ditt på manuell og prøv å lær deg hvordan de forskjellige funksjonene fungerer. Lær deg hva og hvordan blender, lukker og ISO funger, og hvordan de fungerer i forhold til hverandre. Du har også manuell fokus. Det kan være veldig nyttig å flytte fokuset dit du ønsker. For eksempel om du skal ta portrettbilder. Du ønsker vell at fokuser er på personen, og ikke i bakgrunnen? :)

Jeg går ikke inn på hva disse funksjonene er og hvordan du stiller de inn, i dette innlegg, da det blir VELDIG mye å skrive og litt vell detaljert innom temaet jeg skal ta for meg nå. Om dere ønsker det, så kan jeg skrive om disse funksjonene i et annet innlegg for seg selv? 

 

♡ Motivet og din egen stil

Finn ut hva hva slags bilder du liker å ta. Du kan selvfølgelig like å ta bilder av alt mulig. Men er det noe spesifikt du vil bli skikkelig flink til å ta bilder av, så må du ta mange bilder av akkurat det. Det nytter ikke å ta tusener av bilder av hunden din om du ønsker å bli flinkere til å ta bilder av landskap/solnedganger.  Misforstå meg rett, all fotograferinger gjør deg selvfølgelig til en flinkere fotograf! :) Det jeg mener er at du må trene på det du vil bli flink til. En fotballspiller bruker ikke tiden sin på å trene på håndball, han trener fotball for det er det han vil bli flink i.  

Når du har funnet ut hva du liker å ta bilder av, ta mange bilder av det og prøv deg frem. Men prøv å tenk på hvor du kutter bildet, Som oftes liker folk at hele motivet blir med på bildet, men du skal vite at du kan få mange interessante bilder ved å la vær å ta med hele motivet. Varier og prøv deg frem, finn din stil. Men prøv å få det til å gi mening. Tar du bilde av hode til en hest og halvparten av det ene øret ble kuttet, det sier seg selv at det blir ikke særlig pent. 


 

 Bakgrunn 

Når du tar bilder er det veldig viktig å tenkte på bakgrunnen. Et bilde med rotete og uforståelig bakgrunn er IKKE et bra bilde. Med mindre det er det du prøver å få fram på bildet, at det er meningen for selve bildet. Skal du ta et portrettbilde av venninna di og det ligger masse rot i bakgrunn vil det ikke bli like pent som om viss bakgrunnen var for eksempel et pent landskap, en hvit vegg eller himmel. Når bakgrunnen blir for rotete tar det også so regel vekk fokuset fra det du faktisk tar bilde av. Så prøv å ha det i bakhode neste gang du er ute og tar bilder :)  

♡ Slå av blitsen!

Naturlig lys er best. Ikke bruk blits med mindre du absolutt MÅ! Blits gjør bildet unaturlig og heller ikke veldig pent. Gå heller etter naturlig lys og ta bilder der i stedet. Om det likevel er veldig mørkt kan du bruke kameraets funksjoner for å få bilde lysere, i stedet for å bruke den enkle løsningen som blits og ende opp med et mindre bra resultat.

 

♡ Sol eller overskyet

Om det er sol eller om det er overskyet utgjør stor forskjell på hvordan bildet blir. Du vil som regel få de beste bildene når det er overskyet, da solen som oftes lyser opp motivet alt for mye. Sånn som jeg som har en helt hvit hund jeg tar bilder av, nesten helt umulig når sola skinner. Han blir alt for lys og han ender opp som en stor hvit, lys flekk på bildet, uten detaljer og struktur. Man kan jo selvfølgelig få mange bra bilder i sol også, det kommer helt an på hva man tar bilder av, hvor man tar bilder og her igjen, hvordan man stiller inn kameraet.

 

♡ Når på døgnet 

Når på døgnet du tar bilder vil avgjøre mye hvordan bildet blir. Et tips fra meg for å oppnå "magiske" bilder er å ta bilder i soloppgang/solnedgang.  Da er solen veldig svak og lav, og du vil oppnå et helt annerledes resultat en om solen hadde stått midt på himmelen. Solnedgangen har også ofte veldig mange fine forskjellige farger som kan gjøre bildene dine mer spennende. Er det sent på kvelden og det har begynt og bli skumring ute, og du ikke har et lyssterkt objektiv vil jeg garantere deg dårlig kvalitet. Fordi objektivet klarer ikke å slippe inn mere lys, og du vil sitte der med et kornete bilde. Så ønsker du å ta bilder i skumring, skaff deg et objektiv som er lyssterkt! Da vil det klare å takle dårlig lys bedre.

 

Etterbehandling av bilder 

Vil du gå dypere inn i fotoverdenen er etterbehandling gull verdt! Kanskje kan du fikse et bilde som du synest ble for lyst eller for mørk. Kanskje fikk du et bilde som ble utrolig bra, men fokuset ble dessverre ikke helt på topp? Eller at fargene ikke ble helt som du ønsket? Det er MASSE du kan gjøre med etterbehandling av bilder! Ikke bare det å fikse bilder, men også lage noe helt spesielt og eget. Jeg elsker etterbehandling, jeg kan godt sitte med Photoshop i 12 timer i strekk, og fortsatt ha det like gøy. Jeg vet også at det er mange som liker før bildene mine best, men det bryr jeg meg ikke noe om. Så lenge jeg har oppnådd det bildet jeg ønsker, er jeg fornøyd.

Før

Etter


 

Før

Etter
 

Disse to bildene har jeg redigert med både Lightroom og Photoshop. Jeg bruker å kombinere begge programmene da jeg synes det er best. Lightroom og Photoshop er også, etter min mening, de to beste redigeringsprogrammene du kan få. Så ønsker du å ta fotograferingen din til nøye høyder, vil jeg anbefale de to programmene :)


 

Kamera og objektiv 

Det kan hende du har tatt noen bilder, og bildene ble ikke helt slik du forestilte deg. Du begynner kanskje å tro at kameraet ditt er for dårlig og at du må skaffe deg et nytt. Før du gjør det vil jeg først anbefale deg å teste ut andre objektiver. Da det er som oftes objektivet som bestemmer hvordan bildene dine blir. Det finnes flere forskjellige objektiver til forskjellig bruksområder. Så, hva skal man velge?Bilde er lånt fra google
 

- Vil du ta portrettbilder er det kanskje best med objektivene som vi kaller et normal objektiv. Kanskje et 50mm objektiv? 

- Ønsker du detaljerte nærbilder av blomster, insekter osv vil makro objektivene være noe for deg.

- Eller ønsker du å ta bilder av fugler som sitter langt unna, høyt oppe i trær, da vil telezoom objektivene være best. 

 

Det finnes selvfølgelig flere kategorier av objektiv, men nevnte bare noen kjapt her og nå, for å gi dere et lite innblikk. Ønsker du å se nærmere på kameraer eller objektiver, og kanskje kjøpe et? Da vil jeg anbefale https://www.japanphoto.no/fotobutikk , de har et bredt utvalg av masse fotoutstyr :) 

 

 

 

Og mitt siste og beste tips, TA MANGE BILDER! ♡

Prøv deg frem, lek med kameraet ditt og test ut de forskjellige innstillingene! Ikke vær redd for å feile og domme deg ut! Det er i praksis du faktisk lærer...

 

 

Ja, da ble det et langt innlegg i dag og da. Til dere som fortsatt leser, tusen hjertelig takk! Jeg håper at dere kanskje fikk noen tips underveis og jeg ønsker dere lykke til videre innen fotografering. Er det fortsatt noe mer dere lurer på, er det bare å legge igjen en kommentar, så skal jeg prøve så godt jeg kan gi dere et bra svar tilbake  :) 

 

 

Ha en fin dag videre ♡

 

#foto #fotografering #bilder #kamera

 

 

 

 

 

 

 

 

Å KOMME SEG UT AV EN DEPRESJON

 • 08.07.2017, 23:03


 

Heisann! 


 

Jeg vet det er veldig mange som som sliter med negative tanker og depresjon. Jeg har selv slitt med det for noen år tilbake, og jeg vet hvor vanskelig det kan være å komme seg ut av det. Dagene den gang var tunge og helt likegyldige. Jeg slet med dette i hele 2 år og det eneste jeg ville den gang var å sove bort dagene. Bare få de til å forsvinne. Jeg ville ikke være tilstede lengre. Det er synd å tenke på at jeg har kastet bort 2 hele år av livet mitt på den måten. Derfor tenkte jeg at jeg skulle skrive er innlegg basert på mine egne erfaringer, som jeg håper kan hjelpe andre som nå sitter i samme situasjon som jeg selv gjorde den gang. 

 

Når man er deprimert kan man ofte føle seg alene, men først og fremst vil jeg fortelle det at, du er slett ikke alene! Det er mange, mange, mange som sitter med akkurat de samme plagene her å nå, og selv om det føles umulig, er det fult mulig å komme seg ut av det! Å legge det fra seg! Og fortsette livet sitt og leve akkurat slik man ønsker. Gjøre det man vil. Tenke positiv. Være glad og ha det gøy!

 


Bildet er lånt fra google

 

 

Her skriver jeg om 5 punkter som har hjulpet meg å komme meg ut av det.

 

 

♡ Kom deg ut og gjør noe!

Kom deg ut å gjør noe! Det trenger ikke å være noe stort noe, men bare finn på noe. Hva som helst! Vær med venner og familie. Luft hunden. Dra på shopping. Dra på kino. Dra på treningssenteret. Sitt ute å nyt sola. Kjør deg en tur. Gå en tur i skogen. Spill fotball. Hva som helst! Det er veldig viktig å ikke bare bli sittende innendørs. Blir man det, kan man fort føle seg 10 ganger verre enn om man er ute å finner på noe. Man vil komme til å føle seg veldig ensom å forlatt etterhvert. Samtidig som man ser resten av verden bare glir forbi. Og man føler seg bare enda mere dritt. Så mitt første punkt, ha som mål å kom deg ut minst 1 gang hver dag! :)

 

♡ Vær sammen med folk som er bra for deg!

Velg de menneskene som er bra for deg! De som faktisk bryr seg! De som kan hjelpe deg med å komme videre her i livet! 1 god venn er bedre enn 10 falske. Er du sammen med feil type mennesker, vil du etterhvert legge merke til at de sakte men sikkert drar deg ned. Holder deg tilbake. Stå i veien for deg og dine mål. Ingenting godt kommer ut av det! Vær sammen med de som alltid har vert der for deg. De som hører og tror på deg. De som støtter deg uansett hva. Du vil merke stor forskjell fra den dagen du kvitter deg med "vennene" dine...


 

♡ Tenk 3 positive ting før du legger deg om kvelden

Dette høres kanskje litt merkelig ut.. Tenk 3 positive ting før jeg sovner? Ja, jeg vet, det høres litt merkelig ut at man skal tenke på de positive tingene akkurat der og da. Men om man ser litt dypere inn på saken, høres det ikke så merkelig ut likevel. Dere vet, når man har lagt seg om kvelden, og alt er helt stille rundt en og det eneste man kan høre er sine egne tanker som sniker seg frem. Er man da deprimert vil man som oftes tenke negative tanker, og trekke seg selv ned. Det er ofte om kvelden at disse tankene kommer. Det er da det er viktig at du prøver å snu dette og se ting på en lysere side. Det trenger ikke å være 3 store ting som har skjedd eller som du gleder deg til. Bare 3 ting som kanskje ikke var så ille. 3 ting som fikk det til å smile. 3 ting som fikk deg til å føle deg bra, om det så bare varte i sekunder. Bare noe så enkelt som en kopp med kaffe du syntes smakte godt. Eller at du skal treffe en venn i morgen. Helt enkle, hverdagslige ting som vi ofte tar forgitt.  

Det å tenke positivt kan hjelpe til med å snu negativiteten mye!

 


 

 

♡ Aktivitet

Aktivitet, aktivitet, aktivitet! Vær aktiv! Det kommer til å føles tungt å komme seg ut i aktivitet. Hjernen din vil prøve og for fortelle deg at kroppen ikke orker, at det blir for tungt for deg. At du ikke takler det. At det er bedre å sitte stille. Men STOPP! Si NEI! Dette klarer jeg! Du må presse deg selv, å ha den innstillingen at det er bra for deg, og at kropp og sinn vil elske å være i aktivitet når du først er i gang. Når du har kommet deg gjennom den første gangen, vil ikke neste gang føles like tung. Det vil bli lettere etterhvert, da kroppen opparbeider en vane som den etterhvert vil lengte etter. I stedet for at du sloss med deg selv om å komme deg i aktivitet, vil hjernen og kroppen spille på lag med deg, og ting vil føles mye lettere. Husk, her også, det trenger ikke være som en treningsøkt til en bodybuilder. Bare gå eller jogg deg en tur. Tren litt yoga eller styrke. Sykle eller spill fotball. Små steg, små økter, stor fremgang :)

 

♡ Ikke isoler deg!

Ikke isoler deg selv fra andre mennesker. Ikke la deg selv få føle at du ikke er verdt det å få være med andre. At du ikke fortjener å ha venner. Å unngå isolasjon og ensomhet er viktig for livskvaliteten. Om du er deprimert kan det ofte føles som du ikke har noe å leve for, noe som resulterer i isolasjon fra andre mennesker. Prøv å bryt denne isolasjonen, om du ikke har havnet der enda, ikke la deg selv få havne dit heller. Ensomhet og sosial isolasjon er farligere en man tror. 

Treff venner, vær sammen med familien din. Ikke la deg selv få tro at du har det bedre for deg selv. 

Om du er en av dem som kjenner noen som er deprimert og som isolerer seg fra andre, hjelp dem med og komme seg ut og bryte denne isolasjonen. Vi er avhengige av sosial kontakt og noen som bryr seg.   

 

 

Nå ble dette kanskje et veldig langt innlegg. Mer som en artikkel kanskje? Til dere som fortsatt leser, tusen takk, og håper det var til hjelp for dere som kanskje sliter med dette. Jeg vet ikke hvordan andre som er eller har vert deprimert tenker eller har det. Men dette var i allefall litt av det som jeg slet med og som var hjelpfulle midler for meg. Jeg har heller INGEN anelse om dette ble et bra innlegg. Å om det i det heletatt var nyttig. Kommenter gjerne, så vet jeg til neste gang om det er noe vits i å skrive disse laaange artikkel-lignende innleggene mine... :) 

 

 

God helg ♡

 

 

#depresjon #deprimert #isolasjon #positiv #tips

 

PHOTOSHOOT MED ULVEN!

 • 07.07.2017, 21:48


 

God kveld! ♡

 

I dag har jeg og Lumimyrsky gått oss en tur til stranden for å ta noen bilder som jeg tenkte jeg skulle vise dere :) Som noen av dere sikkert vet så er jeg hobbyfotograf, så jeg måtte jo selvfølgelig ut å ta noen bilder av han, nå som jeg endelig fikk tid.


 

Dette var Lumimyrsky's første tur til stranden. Alt gikk veldig fint, og han syntes det var veldig spennende og gøy å plaske rundt i vannet :)


 


 

 

Jeg bare elsker det pene ulveblikket hans! Han har et helt perfekt utseende etter min mening ♡

 

Er han ikke bare sååå søt? ♡


 

 

Håper dere likte bildene ♡

 

 

#saarloos #saarlooswolfdog #wolfdog #ulvehund #ulv 

7 TIPS FOR EN BEDRE MORGENRUTINE

 • 07.07.2017, 16:25


 

God fredag! 

Nå er det snart helg, ikke det at det spiller noen stor rolle for meg som er arbeidsledig og styrer dagene mine akkurat slik jeg vil. Men jeg har også mine gjøremål om morgenen, som gjør at jeg må opp tidlig. Hunder som skal luftes. Hester som skal ut og fores osv. Så jeg tenkte å gi dere noen tips til hvordan det er enklere å opprettholde rutinen med å stå opp tidlig, selv om det er helg.  

 

 

 Kom deg opp

Finn noe å gled til å stå opp til, så blir det mye lettere og komme seg opp av sengen. Kommer du deg opp i rett tid, slipper du en hektisk morgen. 

 

♡ Vann

Ha gjerne et glass vann stående på nattbordet. Etter en god natts søvn, og man har sovet i flere timer kan man ofte føle seg litt tørst og tørr i munnen. Det er jo ikke så rart, siden kroppen ikke har fått påfyll av vann på flere timer. Så ha gjerne en flaske eller et glass vann på nattbordet, så du kan drikke med en gang du våkner. Eller ta deg et glass vann når du kommer inn på kjøkkenet. Dette vil friske opp kroppen mye!

 

♡ Koffein

Er du glad i kaffe, te eller lignende, drikk gjerne en kopp når du har stått opp. Så vil du fort legge merke til at kroppen blir kvikkere, og det vil føles enklere å starte dagens gjøremål.


 

♡ Kom deg ut 

Frisk luft er alltid bra for kroppen. Du vil også bli mere våken av å ta deg en tur ut rett etter at du har stått opp. Ta med deg kaffekoppen ut på verandaen og nyt morgenen ute. Det er jo mye bedre å være ute enn inne nå som det er sommer, fint vær og gode temperaturer. Min favoritt morgenstund er å sitte ute på verandaen sammen med hundene og nyte en kopp starbucks cappuccino :) Frokost

Mange spiser ikke frokost, og det er helt greit. Jeg har selv vansker for å få i meg mat om morgenen, da det frister veldig lite meg en tørr brødskive rett etter at man har stått opp. Det jeg gjør er å først starte dagen med en cappuccino. Mens jeg drikker den prøver jeg å tenke ut hva jeg har lyst på til frokost. Om det er noe som frister. Jeg tenker at frokosten ikke trenger å være et stort måltid, men bare noe lite for å få litt energi til å starte dagen. Prøv å vær kreativ! Lag noe som ser gått ut og som er enkelt å få i seg :) 


 

Aktivitet

Å ta seg en liten gåtur eller joggetur tidlig på morgenen vil føles utrolig forfriskende! Samtidig vil du våkne skikkelig og få en god start på dagen. Aktivitet gjør også at man blir i bedre humør, og hva er vell bedre enn å starte dagen med godt humør? :)


 

Dusj

Er du av typen som liker å dusje om morgenen? For all del, gjør det! Du blir ikke bare ren av en dusj, men å kjenne vannet renne nedover kroppen vil gjøre at du føler deg mye mer våken og du vil føle deg klar for å gå ut og starte dagen.

 

 

Håper dere fikk noen tips og litt ny motivasjon ♡

 

 

 

 

NYE URTER TIL KJØKKENET!

 • 07.07.2017, 00:33


 

God kveld alle sammen! 

 

Her om dagen var jeg i byen og på tur hjem kom jeg på at jeg skulle stikke innom plantasjen for å kjøpe noen nye urter til kjøkkenet. Det er jo alltid trivelig med litt grønt inne i huset, spesielt nå som det er sommer og man vil få sommerfølelsen inn i huset. 


 

Jeg synes også at urtene pynter opp kjøkkenet litt ekstra, også lukter de jo så gått! Men det store plusset er jo at du kan bruke de i matlagingen også, og pynte opp litt ekstra på middagstallerkenen.

 

Måtte bare kjøpe en paprikaplante også, da jeg er så glad i å ha parika på alt mulig, men glemmer alltid å kjøpe det i butikken :)


Og litt gjødsel denne gangen, pga mine dårlige erfaringer uten, hehe.. 

 

 Alle urtene får du kjøpt på plantasjen for bare 3 for 100kr. Paprikaplanten får du også kjøpt hos dem :) 

 

 

Da begynner klokken å bli en del her, så jeg får vell bare runde av og ønske alle sammen en god natt ♡

 

 

#urter #kjøkken #hjem #planter 

 

HVORDAN FÅ ET SUNT OG STERKT HÅR

 • 06.07.2017, 20:45


 

Heisann!

Idag tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om hvordan man får et sunt og sterkt hår, da jeg vet at det er mange der ute som ikke vet hvordan man skal behandle håret sitt for å oppnå et bra resultat.

 

 Hårkur - Noe av det viktigste du kan gjøre for håret ditt er å kure det! Få hjelp av din frisør til å finne den rette kuren for deg. Og kur det minst 1-2 ganger i uken for best resultat. 

♥ Masser hodebunn - Prøv å gjør dette 5-10 minutter hver dag. Massasje stimulerer blodsirkulasjonen og dermed vil håret få mere næring.

♥ Sov med flette - For deg med langt hår, sov med flette så unngår du at alle hårstråene ligger å gnisser mot hodeputa når du rører på deg. Dette fører til stor slitasje for håret over tid. 

♥ Unngå farging og bleking av håret - Farging og spessielt bleking sliter veldig mye på håret. Ler deg og like din naturlige hårfarge :)

♥ Biotin - Stimulerer den naturlige veksten av hår. Biotin fungerer ved å produsere keratin. Keratin er et protein som finnes i hår. Med sin økning i kroppen, vil håret vokse fortere og bli tykkere og sterkere.

♥ Unngå bruk av rettetang - Varme skader håret, så det sier seg selv at en rettetang skader håret. Jeg ser det er mange rettetenger som man kan skrue helt opp til 230ºC. Du kan jo tenke den den belastningen det påfører håret, båre se for deg å kjøre på med 230ºC på huden! Auu! Om du likevel skal bruke rettetang og vil spare håret for unødig slitasje, husk å bruk en god varmebeskyttende krem eller spray. 

♥ Kokosolje - Kokosolje kan man bruke til det meste, også i hår. Kokosolje trekker inn i håret og forebygger flisete tupper. Den gir også næring til håret og gjør håret mykt og glansfullt.

♥ Klor og saltvann - Skader håret og tørker det ut. 

♥ Bruk en skånsom børste - Naturbørster er litt dyrere en vanlige børster, men de skader håret mindre.

♥ Hårstrikk - Hårstrikk er en av synderne til slitt og skadet hår. Om du bruker hårstrikk vil jeg anbefale å bruke disse spiral hårstrikkene. De er mye mer skånsomme for håret en andre vanlige hårstrikk. Og unngå i hvertfall hårstrikk med metallfester. 

♥ Ikke vask håret hver dag - Når du vasker håret, og bruker shampo kvitter du deg med de naturlige oljene som håret og hodebunnen har og trenger. Prøv å ikke vask håret mer enn hver 3 dag. 

♥ Husk balsam! - Balsam er utrolig viktig for håret! Den gir håret næring og fuktighet og lukker skjellaget. Den legger også igjen en tynn beskyttende hinne utenpå hårstråene.

♥ Vått hår - Vær ekstra forsiktig med håret når det er vått, da er det nemlig mere utsatt for skader.

♥ Når du tørker håret etter vask - Ikke dra vannet ut av håret, med klem det forsiktig ut med et håndkle. 

♥  Renhold - Vask børster, rettetenger, hårstrikk, krølltenger osv. På disse vil det over tid sette seg bakterier på, som håret ikke er spesielt glad i.

♥  Vitaminer - A, B1 og E er vitaminer håret sekkert stor pris på. Sørg for å få i deg nok av disse.

 

 

Håper noen av disse tipsene var nyttig ♡ 

 

 

#hår #hårpleie #biotin #kokosolje #hårkur 

 

 

BLOGGDESIGN

 • 03.07.2017, 20:42


 

God kveld alle sammen! ♡ 

 

Nå er det ikke så veldig lenge siden jeg begynte å blogge. Jeg er heller ingen ekspert, men allerede før jeg begynte å poste innlegg var jeg bestemt på at jeg ville ha et fint design til bloggen min. 

Er du som meg og ønsker et pent bloggdesign som ser fint og ryddig ut, og som er enkelt og lettvint å bruke? Både for deg som blogger og dine lesere? Da vil jeg virkelig anbefale KvDesign sine bloggdesign! KvDesign har virkelig fine design, bra utvalg og helt ok priser på sine design. Og skulle det være noe du lurer på angående designet du har kjøpt, er det bare å sende dem en mail, så får du rask respons og god hjelp! 

Link: http://kvdesign.no 


Bildene er lånt fra google, og er fra KvDesign 
 

 

Håper dette var til hjelp ♡ Ha en fin kveld videre

 

 

ULVEHUND!

 • 03.07.2017, 15:06


♡ Lumimyrsky

 

Hei alle sammen!

 

Nå har jeg en spennende nyhet jeg vil dele med dere! :) 

Nå har jeg dessverre ikke blogget siden torsdag. Jeg har nemlig vert i utlandet! Det ble litt spontant på fredagsmorgen, siden jeg fant ut at jeg måtte kjøre tidligere enn planlagt. Jeg skulle egentlig bare til Haparanda, men i stedet måtte jeg kjøre nesten helt til Kotka i Finland! Så i går kveld kom jeg hjem igjen etter en kjøretur på over 300 mil. Snakk om langtur! Men den var sååå verdt det!

 

Ja, overskriften sier det. Vi har nemlig kjøpt oss ulvehund! Denne skjønnheten heter Lumimyrsky og er en 7 måneder gammel saarloos wolfdog. 


 

Det tok meg nesten 10 år å få skaffet meg en slik hund! Det sier litt.. Saarloos ulvehunder er veldig veldig vanskelig å skaffe seg, da det er så få av dem. Spessielt i Norge. Og de som driver oppdrett av rasen er VELDIG nøye på hvem de selger til. Å det med god grunn. Saarloos er ikke akkurat en sofagris som passer i en liten leilighet midt i Oslo. Dessuten er rasen veldig sky av seg. Så man trenger veldig mye tålmodighet og forståelse :) 

 

Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, jeg føler meg veldig heldig som ble godkjent som hundeeier og fikk lov til å kjøpe han fra Wolfsirius! ♡ Wolfsirius har de beste og fineste saarloos ulvehundene, i allefall etter min mening. Hun selger egentlig ikke saarloos til Norge lenger, men noen unntak har hun, om hun finner den rette eier. Jeg har nemlig ønsket meg ulvehund helt siden jeg var ei lita jente, så for meg er dette en drøm som har gått i oppfyllelse!

 


Bildene er lånt fra Wolfsirius. Har ikke fått tatt noen bilder selv enda :)  

 

 

Håper dere likte innlegget ♡

 

#saarloos #wolfdog #ulvehund #hund #ulv 

 

misszathe

Hei! Jeg her Toril Bergheim og er 21 år. Jeg er utdannet PT gjennom Active Education i Oslo. Men selv bruker jeg heller navnet styrkecoach i stedet for PT, da det er styrketrening som er min greie. Jeg har en stor lidenskap for det her med kropp, trening og kosthold, og hvordan det hele henger sammen. Ønsker du og få et innblikk i livet mitt og hva jeg driver med, er du hjertelig velkommen til og lese bloggen min! :)

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits